Známý vývojář Guilherme Rambo vydal novou aplikaci pro macOS s názvem AirBuddy. AirBuddy vám umožní aktivovat pomocný nástroj pro AirPods a další sluchátka vybavená čipem Apple W1, jako jsou BeatsX, Beats Solo3 a Powerbeats3.



Pomocný nástroj také umožňuje zvolit, kde se na ploše zobrazuje stavové okno AirPods: nalevo, uprostřed nebo napravo. Poté, když aktivujete AirPods v blízkosti počítače Mac, stavové okno se automaticky zobrazí se stavem baterie AirPods a pouzdra. Okno také obsahuje zkratku pro připojení AirPods jedním kliknutím.

V našem krátkém testování aplikace AirBuddy pracovala bez problémů, ačkoli stavové okno se neotevřelo. Rambo uvádí, že aplikace se spoléhá na několik faktorů, aby zjistila, zda má zobrazit stavové okno, včetně vzdálenosti AirPods od vašeho Macu, zda jsou používány jiným zařízením apod. Aplikace AirBuddy lze také přidat jako widget na Macu, který zobrazuje výdrž baterie nejen AirPods a pouzdra, ale i Macu a iPhone, iPad nebo dalších blízkých zařízení připojených přes Wi-Fi. Aplikace je dostupná na webové stránce Gumroad.

Zdroj: macrumors.com