Samsung dnes oznámil, že spolupracuje se společností Apple na začlenění filmů a televizních pořadů iTunes, stejně jako podpory AirPlay 2 do nejnovějších inteligentních televizorů.



Tyto funkce se objeví na jaře prostřednictvím aktualizace firmwaru na modelech z roku 2018 a budou zahrnuty do nových modelů 2019. Přístup k filmu a televizním pořadům iTunes bude možný prostřednictvím nové specialní aplikace pro televizi Samsung, která je k dispozici ve více než 100 zemích. Díky nové aplikaci v Samsung Smart TV mohou zákazníci přistupovat ke své existující knihovně iTunes a procházet iTunes Store a nakupovat nebo vypůjčovat stovky tisíc filmů a televizních epizod – včetně největšího výběru 4K HDR filmů.

Filmy a televizní pořady iTunes budou bez problémů spolupracovat se službami, jako je například Universal Guide, New Bixby a Search. Eddie Cue, ředitel pro internetový software a služby společnosti Apple sdělil: „Těšíme se na to, že iTunes a AirPlay 2 budou k dispozici pro ještě více zákazníků po celém světě prostřednictvím televizorů Samsung Smart, takže uživatelé iPhonu, iPadu a Macu mají ještě jinou cestu aby si vychutnali veškerý svůj oblíbený obsah.“

Zdroj: macrumors.com