Společnost Eve, známá svou řadou inteligentních produktů podporujících HomeKit, dnes představila dva nové doplňky, které vyjdou později v tomto roce: Eve Light Strip a Eve Energy Strip.



Eve Light Strip je LED páska s podporou HomeKit, která má světelný tok 1800 lumenů a podporuje celou škálu bílé a milion barev. Pro srovnání, konkurenční produkt Hue Lightstrip Plus má světelný tok 1600 lumenů. Eve Light Strip poskytne dostatečné množství světla, což umožní nahradit běžnou lampu. Je vybavena přednastavenými barvami, které lze snadno aktivovat a v aplikaci Eve existují nástroje, které uživatelům umožňují vytvářet vlastní scény.

Eve Light Strip se připojí k nastavení domácí WiFi a je kompatibilní s HomeKit, takže reaguje na hlasové příkazy Siri a pracuje ve spojení s jinými produkty HomeKit. Eve Energy Strip nabízí tři zásuvky HomeKit, opatřen je hliníkovým rámem pro trvanlivost. Každá ze tří zásuvek může být ovládána nezávisle, nebo mohou být všechny tři ovládány společně. Díky připojení HomeKit je Eve Energy Strip schopen sledovat spotřebu energie a uživatelé mohou nastavovat plány a řídit připojené spotřebiče pomocí hlasového ovládání, aplikace Domácnost nebo aplikace Eve. Plánování funguje i bez připojení WiFi.

Podle společnosti Eve jsou pásy vybaveny ochrannými mechanismy, které chrání proti přepětí, čímž jsou připojená zařízení odolná vůči elektrickým závadám. Eve Light Strip bude k dispozici za 79,95 dolarů z webových stránek Eve a od Apple od února. Rozšíření bude k dispozici za 49,95 dolarů. Eve Energy Strip bude k dispozici za cenu 119 dolarů z webových stránek Eve od března.

Zdroj: macrumors.com