Písnička, kterou Lady Gaga nazpívala s hiphopovým umělcem R. Kellym, byla odstraněna z jejího albu z roku 2013 Artpop na iTunes i Apple Music. Song nazvaný Do What U Want byl 7. na albu, nyní se v albu po 6. písničce začne přehrávat 8.



Lady Gaga napsala na Twitteru: „Stojím za každým, kdo byl obětí sexuálního útoku.“ R. Kelly byl obviněn z mnoha závažných zločinů, včetně sexuálního zneužívání jak dětí, tak dospělých. Lady Gaga také sdělila, že píseň sama odráží její vlastní myšlení v té době. „Stojím za těmito ženami, vím, že trpí a bojí se. To, co slyším o obviněních proti R. Kellymu, je naprosto děsivé. Jako sama oběť sexuálního útoku jsem natočila píseň a video z tohoto temného času mého života.  

Kdybych se mohla vrátit v čase a promluvit si se svým mladším já, řekla bych jí, aby prošla terapií, kterou jsem od té doby prošla, aby pochopila zmatený posttraumatický stav, ve kterém jsem byla. Nemůžu jít zpět, ale můžu jít kupředu a pokračovat v podpoře žen a mužů, které jsou oběťmi sexuálního násilí.“ Společnost Apple se v loňském roce rozhodla, že přestane podporovat hudbu od R. Kellyho ve svém playlistu, ačkoli jeho hudba zůstává k dispozici na platformě.

Zdroj: 9to5mac.com