Zpráva společnosti Sonos naznačuje, že vyvíjí nový reproduktor, který bude pracovat ve spojení s jeho existujícím přehrávačem Playbar. Zprávu poprvé objevila společnost Variety, která vysvětluje, že satelitní reproduktor by mohl přinést skutečně skvělý prostorový zvuk.



Zpráva popisuje zařízení s číslem modelu S18, které má Bluetooth i WiFi připojení. Zpráva dále odkazuje na Playbar jako hlavní zařízení pro S18 a popisuje ho jako bezdrátový inteligentní reproduktor. Znamená to, že zařízení se bude moci připojit k existujícímu přehrávači – pravděpodobně v pravé a levé konfiguraci – k rozšíření možností zařízení Playbar. To by znamenalo rozšíření prostorového zvuku. Dále, pokud zařízení bude podporovat Wi-Fi a Bluetooth, může do stávajícího přehrávače Playbar přidávat funkce.

Skutečnost, že nové zařízení bylo testováno v kombinaci s Playbar naznačuje, že je určeno k použití jako reproduktor v nastavení domácího kina. Další detaily jsou v tomto okamžiku nejasné. Nevíme, kdy bude zařízení dostupné ani kolik bude stát. V současné době můžete pomocí Playbar nastavit prostorový zvuk pomocí dvou reproduktorů Sonos One. S ohledem na tuto skutečnost je trochu nejasné, jaký přínos nabídne nové zařízení. Playbar byl poprvé představen v roce 2013 a od té doby vyšlo ještě cenově dostupnější zařízení Beam. Playbar je k dispozici za 699 dolarů a Beam za 399 dolarů.

Zdroj: 9to5mac.com