Společnost Viacom dnes oznámila, že koupila streamingovou službu Pluto TV za 340 milionů dolarů. Jak uvedl Variety, očekává se, že dohoda bude uzavřena v tomto čtvrtletí.



Výkonný ředitel společnosti Viacom Bob Bakish uvedl, že kombinace Pluto TV s obsahem společnosti Viacom bude poskytovat nové příležitosti pro uživatele: „Dnes učiníme důležitý krok vpřed ve vývoji společnosti Viacom, protože pracujeme na tom, abychom přesunuli naši společnost i průmysl dopředu,“ uvedl generální ředitel společnosti Viacom Bob Bakish ve svém prohlášení. „Unikátní produkt Pluto TV v kombinaci se společností Viacom, jejím obsahem, vyspělými reklamními funkcemi a globálním rozměrem vytváří skvělou příležitost pro spotřebitele, partnery a společnost Viacom.“

Pluto TV je video streamingová služba, která se v posledních letech rozrostla. Nabízí skvělou aplikaci pro Apple TV a přístup k více než 100 živým kanálům a 1000 filmů. V současné době je Pluto TV zcela zdarma a založená na reklamách, ale není jasné, zda to bude pokračovat i ve vlastnictví společnosti Viacom. Aplikace má 12 milionů uživatelů měsíčně. Můžete si zde vyzkoušet Pluto TV na Apple TV.

Zdroj: 9to5mac.com