Jak bylo uvedeno v únoru, šéfka maloobchodu Angela Ahrendts opouští dnes společnost Apple, její místo přebírá Deirdre O’Brien, která již dříve u Apple pracovala. Přes víkend, Apple odstranil profil Angely ze své stránky.



Podle Apple, Ahrendts opouští společnost pro nové osobní a profesionální cíle, ačkoli není jasné kde plánuje pracovat po opuštění Apple. Apple neposkytl žádné podrobnosti o důvodech jejího odchodu. Od svého nástupu do společnosti v roce 2014 byla Ahrendts vedoucím maloobchodu společnosti Apple a dohlížela na spuštění modernizovaných Apple Store, které se v průběhu posledních několika let postavily po celém světě. Před nástupem do Apple byla Ahrendts generální ředitelkou slavné módní společnosti Burberry a předtím pracovala v Liz Claiborne a Donna Karan.

Ahrendts se připojila k Apple v době, kdy společnost vydávala luxusní výrobky, v roce 2015 uvedla na trh 14-karátový zlatý Apple Watch, který se ovšem neprodával příliš dobře a nakonec byl jeho prodej zastaven. „Angela inspirovala naše maloobchodní týmy vizí, aby byly naše Apple Store místa, kde je to nejlepší z Apple, aby sloužilo zákazníkům a komunitám. Díky tomu je náš vztah se zákazníky silnější než kdy jindy.“ Deirdre O’Brien bude i nadále dohlížet na rozvoj, nábor, vztahy se zaměstnanci a zkušenosti, obchodní partnerství a další. V současné době má Apple více než 500 Apple Store na pěti kontinentech a více než 35 internetových obchodů po celém světě.