Apple dnes aktualizoval svou aplikaci Clips pro iPhone a iPad a představil nové plakáty, možnosti titulků, aktualizované nálepky, filtry a další. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové.



Clips je aplikace pro úpravy videa, která umožňuje uživatelům kombinovat videoklipy, obrázky a fotografie s hudbou, filtry a grafikou a vytvářet tak jedinečná videa, která lze sdílet na sociálních sítích. Apple přidal nový retro filtr a také osm nových vintage plakátů  a animované nálepky k oslavě Den země.

Co je v aplikaci Clips nové:
– Použijte nový filtr pro retro vzhled
– Vyberte si z 8 nových plakátů včetně barevných vintage vzorů, klasickou modrou a animovaným glóbusem na oslavu Dne Země.
– Vytvořte titulky se 3 novými styly textu nebo animovaný text, který zvýrazní každé akuální slovo.
– Použijte nové 8-bitové 3D samolepky.
– Vytvářejte písně v aplikaci GarageBand a v dalších hudebních aplikacích a přidejte je přímo do nových nebo existujících projektů aplikace Clips.
– Sdílení projektů s přáteli přes AirDrop nebo e-mail.
– Podpora ClassKit

Společnost Apple poprvé vydala aplikaci Clips na začátku roku 2017 a od té doby ji několikrát aktualizovala. Aplikace je kompatibilní s iPhone 5s a novější, iPad Air, a iPad mini 2 a novější. Některé efekty jsou ovšem omezeny na určitý model.