Dnes je Den Země, každoroční událost oslavovaná po celém světě. Apple ji oslavuje různými způsoby, od zelených log v Apple Store až po svou snahu zachovat mangrovové stromy v Kolumbii.



Tak jako každý rok v Apple Store můžeme vidět loga Apple se zelenými lístky na počest Den Země. Ve vybraných Apple Store mají prodavači zelená trička, aby oslavili tuto akci, a ve všech Apple Store se dnes uskuteční zasedání Today at Apple na toto téma. Apple také zveřejnil novou výzvu pro uživatele Apple Watch. Pokud uskutečníte nejméně 30 minutové cvičení získáte speciální odznak. Apple dnes také sdílel tiskovou zprávu, která oznamuje jeho úsilí o zachování mangrovových stromů v Cispatá Bay v Córdobě v Kolumbii. „Na celém světě jsme od čtyřicátých let minulého století ztratili polovinu mangrovových lesů,“ sdělila Lisa Jackson. „Takže je nejvyšší čas, abychom je začali chránit.“

Společnost také oslavila Den Země ve svých službách. Apple Music byl aktualizován a obsahuje skladby jako „Come Together“ od The Beatles, „Summertime Magic“ od Childish Gambino a další. Minulý týden diskutovali Jaden, Will a Jada Smith v Apple Parku o životním prostředí a společnosti Just Water, kterou vlastní Jaden. Tématické filmy a knihy obsahuje také iTunes Movies a iBooks. V dubnu také Apple oznámil, že téměř zdvojnásobil počet dodavatelů, kteří se zavázali k používání 100% obnovitelné energie, čímž se celkový počet zvýšil na 44. To zahrnuje společnosti Foxconn, Pegatron, Wistron, Corning; Finisar a další.