Apple plánuje nakoupit 5G čipy od společnosti Qualcomm pro novou řadu iPhonů, která bude k dispozici příští rok. Apple nebude moci používat tyto čipy v letošní sestavě, ale již je testoval pro iPhony, které budou vydány v roce 2020.



„Je příliš pozdě, aby Apple letos použil čipy Qualcomm, ale do roku 2020 bude kupovat modemové čipy této společnosti, včetně 5G čipů“, uvedl zdroj, který je s touto situací obeznámen. Qualcomm a Apple údajně vyjednávali týdny, aby dosáhli této dohody. V tiskové zprávě, Apple řekl, že obě společnosti se dohodly na zrušení všech soudních sporů, které spolu vedly. Apple původně plánoval používat 5G čipy společnosti Intel, ta by ale asi tyto čipy nestihla vyrobit.

Apple musí mít v polovině roku 2019 vzorek těchto čipů, přičemž hotové by měly být začátkem roku 2020 a zprávy naznačují, že tento cíl by společnost Intel nestihla. Není jasné, zda Apple bude používat čipy Qualcomm výhradně pro iPhony 2020 nebo rozdělí objednávky mezi společností Intel a Qualcomm tak, jak tomu bylo v minulosti. Apple také pracuje na vývoji vlastních modemových čipů, ale ty pravděpodobně v příštím roce ještě nebudou k dispozici.