watchOS 6, další hlavní verze softwaru pro Apple Watch, bude zajímavou aktualizací. V posledních letech se Apple zaměřil na zdravotní a fitness funkce, co bychom tedy měli očekávat ve watchOS 6?



Vývojářská konference společnosti Apple začíná v pondělí 3. června v Kalifornii v San Jose, což je doba, kdy bychom měli očekávat představení watchOS 6. Co očekáváme, že Apple představí?

Sledování spánku
I když se tato funkce neočekává až do vydání Apple Watch Series 6, spousta majitelů Apple Watch již teď přes noc sleduje kvalitu spánku, tím, že zapnou režim Divadlo, tichý režim a režim nerušit a vypnou upozornění na nízkou tepovou frekvenci, aby je nerušilo upozornění. Režim spánku by tak mohl toto vše udělat za vás a zároveň by to mohlo fungovat stejně jako na iPhonu. Ráda bych viděla například funkci Večerka ve watchOS 6, vylepšenou o funkce, které by Apple Watch mohly využít pro sledování spánku.

Cvičení
Aplikace Cvičení je jednou z mých nejpoužívanějších aplikací na Apple Watch. Tato aplikace by ale mohla obdržet nějaké vylepšení. Například by mohla zobrazovat více informací. Venkovní běh obsahuje celkem 11 metrik, musíte si ale vybrat pouze 5, které se vám budou během cvičení zobrazovat. Je jasné, že na displej se vejde jen 5 položek, ale mohla by být možnost tyto informace posouvat pomocí Digital Crown. watchOS 5 aktualizoval aplikaci Cvičení s automatickým spuštěním startu a zastavením připomenutí  u vybraných cvičení. Mohl by watchOS 6 rozšířit seznam podporovaných cvičení?

Sdílení aktivit
Sdílení aktivit by mohlo místo stávajícího, ne příliš přehledného seznamu, nahradit seznamem s uživatelskými jmény. Často přidáváte někoho pomocí e-mailu, pak vám odpoví na úspěchy a tyto zprávy obvykle přícházejí z telefonních čísel. Apple předpokládá, že znáte oba na sebe číslo, ale není tomu vždy tak. Apple by tohle mohl změnit a udělat seznam vašich přátel nejen přehlednější, ale i soukromnější. Také by mohl přidat dvě funkce do soutěží: soutěže týmů a vlastní výzvy. Spolupracovníci by se například mohli zapojit do soutěže spolu. Vlastní výzvy by vám umožnili vybrat si konkrétní cíle, jako jsou běh na km za den a další.

Ciferníky
Více ciferníků na výběr si přeje spoustu uživatelů. Možná, že Apple čekal na to, až vydá Apple Watch Series 4 před vydáním nástrojů pro vytváření ciferníků. Nebo možná Apple nikdy nebude podporovat ciferníky třetích stran na svých Apple Watch. watchOS 6 by to ale mohl změnit. Apple Watch Series 4 rozšířil a přetvořil displej a představil novou sadu ciferníků, které jsou buď nabité informacemi, nebo vizuálně hezké.

Aplikace
Apple by také mohl vylepšit stávající aplikace. watchOS 5 představil aplikaci Podcasty, která podporuje streamování přes Wi-Fi a LTE. Myslím, že je to skvělá aplikace pro použití i bez iPhonu. Jedinou nevýhodou je, že se aplikace občas může odpojit. Konkrétně, když víte, že se objevila nová epizoda podcastu, protože ji vidíte na iPhonu, v aplikaci pro Apple Watch není dosud aktualizována, což by se mohlo zlepšit. Jiní by rádi viděli podporu kapitol v této aplikaci. Malá obrazovka je jistě překážkou, ale myslím si, že kapitoly by mohly fungovat. Pak chybí některé aplikace a základní vylepšení stávajících aplikací. Kalendář by měl zobrazovat více než jeden měsíc. Mail je dobře vybavený, ale mohl by nabídnout možnost třídit zprávy do složek.