O novém displeji, který Apple připravuje toho víme velmi málo. Říká se, že bude měřit 31,6palců a že bude mít rozlišení 6K. V dnešním článku si ukážeme, co vše o něm zatím víme.



Podle spolehlivého analytika Ming-Chi Kuo bude mít 31,6palcovů. Což je podstatně větší než 27palcový iMac – a určitě potěší mnohé uživatele. V tomto okamžiku není potvrzeno, zda bude mít velikost 16:9 nebo bude pokračovat v trendu ultra širokých displejů. Jeff Benjamin tvrdí, že displej společnosti Apple bude obsahovat nativní rozlišení 6240×2880.

Teoreticky by Apple také chtěl, aby jeho displej odpovídal stávajícímu iMacu a iMacu Pro. Konečným výsledkem by mohla být ultra široká obrazovka 6K3K s rozlišením 6240×2880, úhlopříčkou 31,6 palce a výškou panelu displeje 13,2 palce a 218 PPI. Šířka takového displeje by měřila 28,7 palce, což je o 3,1 palce širší než iMac Pro, a to i když obsahuje rámečky.

Mini-LED

Ming-Chi Kuo také říká, že displej společnosti Apple bude vybaven technologií podsvícení mini-LED s většími LED diodami. Při použití podsvícení mini-LED bude mít obrazovka přesnější černou barvu a lepší kontrast. Kromě toho, mini-LED podsvícení by mělo umožnit, aby panely byly tenčí, což má za následek celkově štíhlejší design.

Vydání a cena
Displej by mohl být vydán někdy ve druhém nebo třetím čtvrtletí, což by odpovídalo WWDC, který se bude konat 3. června. Jeho cena ovšem ještě není známá. Pro porovnání displej Thunderbolt se prodával za 999 dolarů, ale měli byste očekávat, že tento nový displej bude stát více, zejména když uvážíte, že Apple má v této oblasti trhu malou konkurenci.