Terry Gou, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Foxconn, plánuje v následujících měsících odstoupit ze své funkce, ale doufá, že se bude nadále podílet na větších rozhodnutích.



„Už je mi 69 let. Doufám, že předám mých 45 let zkušeností mladým lidem,“ řekl Gou v Taipei v pondělí. „To je cíl, který jsem si stanovil – ať mladí lidé získají zkušenosti a převezmou mé místo dříve. Pak mám více času na to, abych se mohl na společnosti ještě podílet.“ Gou, založil společnost Foxconn v roce 1974. Společnost se rozrostla a stala se největším světovým výrobce elektroniky, který vyrábí známé produkty od iPhonů a iPadů až po Nintendo Switch a PlayStation 4.

Gou také potvrdil, že Foxconn brzy začne vyrábět iPhone v Indii, i když nebyl konkrétní. Zpráva z minulého týdne uvedla, že Foxconn začne výrobu iPhone X v Indii letos v červenci. Jeho konkurent Wistron již sestavuje v Indii starší modely jako iPhone SE a iPhone 7. Minulý týden společnost Apple oznámila, že se Foxconn a více než dvě desítky dalších dodavatelů se zavázaly, že budou při výrobě produktů společnosti Apple používat 100% obnovitelné energie.