iFixit dnes sdílel fotografie rozebraného iPadu Air, což potvrdilo specifikace a poskytlo některé další podrobnosti o součástkách nového tabletu společnosti Apple, který je kompatibilní s první generací Apple Pencil.



iPad Air má stejnou velikost i tloušťku jako 10,5-palcový iPad Pro a je jen o něco lehčí. iFixit poznamenává, že navenek, jediný rozdíl, který můžete vidět, je v nové tmavší šedé barvě a dvou reproduktorech ve srovnání se čtyřmi v iPad Pro. iPad Air má číslo modelu A2152. Na fotografiích můžeme vidět rozvržení a centrální logickou tabuli podobnou v  iPadu Pro 2017. 30,8 Wh baterie je o něco větší než Apple uvádí na svých stránkách. Baterie v iPadu Air z roku 2014 má 27,6 Wh. Apple uvádí životnost baterie až 10 hodin.

Jinak, jak poznámenává iFixit, velikost, podpora Apple Pencil i čipy jsou podobné starému 10,5palcovému iPadu Pro. Nicméně iPad Air postrádá technologii ProMotion 120 Hz, která je nyní v 11palcovém a 12,9palcovém iPadu Pro. ProMotion automaticky nastaví displej na pohyb obsahu, pro plynulé posouvání, větší citlivost a hladší pohyb. iFixit hodnotí nový iPad Air body 2/10 pro opravitelnost, stejně jako nový iPad mini.

Zdroj: ifixit.com, macrumors.com