V rozhovoru na začátku tohoto roku řekl generální ředitel společnosti Apple Tim Cook, že největší přínos společnosti pro lidstvo bude spojen se zdravím. Morgan Stanley nyní nastínil několik způsobů, jak může Apple rozšířit svou roli ve zdravotnictví.



Morgan Stanley v poznámce, kterou získala agentura Bloomberg, vysvětlila, že tržní příležitost pro úsilí společnosti Apple v oblasti zdravotní péče se pohybuje v rozmezí od 15 miliard do 313 miliard dolarů v příjmech do roku 2027.

To je široká škála, ale Morgan Stanley říká, že velký rozdíl je vhodný vzhledem k brzké příležitosti. Společnost také prohlásila, že možnost zdravotnictví je třikrát větší než celosvětový trh se smartphony, pokud jde o projekce.

Morgan Stanley poznamenal, že prostřednictvím stávajících iniciativ, jako jsou Apple Watch a její zdravotní vlastnosti, Apple již vytváří stavební kameny jiného ekosystému, tentokrát zaměřeného na zdraví.

V budoucnu Morgan Stanley navrhuje, aby společnost Apple podpořila své iniciativy v oblasti zdraví několika různými způsoby. Mohlo by to například zvýšit integraci měření krevního tlaku, glukózy a spánku do Apple Watch. To by mohlo také přidat funkce AirPods. Analytici také poznamenávají, že Apple by mohl urychlit své budoucí úsilí v oblasti zdraví tím, že získá stávající zdravotní společnost.