Národní pošta sdílela příběh kanadské účetní, která byla po koupi telefonů iPhone a iPad v hodnotě téměř 7 miliónů dolarů chycena za svou firemní kreditní kartu. Zboží prodal majiteli malého obchodu s elektronikou.



Nadia Minetto, která byla účetní  softwarové společnosti Wescom Solutions se sídlem v Mississauga, začala v roce 2011 kupovat tisíce produktů společnosti Apple se svou společností vydanou kartou American Express. Výdaje zůstaly bez povšimnutí.

Během následujících dvou a půl let zjistil Vrchní soud Ontario, že Minetto prodala 5 321 iPadů a 4 942 telefonů iPhone podnikateli Gabrielovi Fungovi, který je zase prodal ve svém obchodě Plus One Solutions v oblasti Toronto a velkoobchodníkům v Hongkongu, zisk měl přesahující 1 milion dolarů.

Fung se nejprve setkal s Minetto poté, co reagoval na její reklamu na iPad. Jejich transakce se nakonec staly komplikovanějšími, často se jednalo o 10 až 20 zařízení najednou, což nakonec vedlo k hromadným zásilkám na adresu virtuálního podniku zřízeného  Fungem.

Program skončil v červenci 2014, kdy konzultantka Kristine Pacy objevila nesrovnalosti v oblasti výdajů, protože společnost Wescom uvažovala o tom, že se stane veřejně obchodovanou společností. Soud rozhodl, že přinejmenším 6 831 834 dolarů peněz Wescomu bylo zpronevěřeno do roku 2009.

Tento týden odvolací soud v Ontariu zamítl odvolání Funga nad jeho rozsudkem a potenciálně ukončil případ.