Zapomněli jste přístupový kód vašeho iPhonu nebo iPadu? Bohužel neexistuje žádný způsob, jak obnovit heslo. V takových případech máte asi největší starost o data. Ale ne všechno je ztraceno.



Stále můžete obnovit svůj iPhone do stavu, ve kterém byl předtím, než jste si telefon zablokovali. A neztratíte ani žádná data, postup je ale trochu složitý. Budete muset vymazat telefon a poté jej znovu obnovit. Data však budete moci obnovit ze zálohy.

Jak obnovit uzamčený iPhone bez ztráty dat

  • Připojte svůj iPhone k počítači Mac nebo PC pomocí kabelu Lightning.

  • Otevřete iTunes a v levém horním menu vyberte vaše zařízení.
  • Počkejte, dokud iTunes nezačnou automaticky synchronizovat zařízení.
  • Počkejte na dokončení zálohování. Vraťte se do hlavní nabídky, kde se zobrazí okno nejnovější zálohy. Potvrďte zálohu, kterou jste právě provedli.

Pokud záloha nefunguje automaticky, možná jste zapnuli funkci, která brání automatické synchronizaci zařízení iOS. Otevřete Předvolby iTunes, přejděte na Zařízení a zrušte tuto funkci.

Jak obnovit iPhone pomocí iTunes

Další věc, kterou musíte udělat, je obnovit iPhone nebo iPad pomocí iTunes. Jedná se o obnovení továrního nastavení zařízení. Váš iPhone bude vymazán a bude nainstalován nejnovější operační systém. Až bude proces dokončen, bude váš iPhone ve stavu, v jakém jste ho koupili. Pokud máte zálohu, nemusíte se obávat. Po vymazání iPhonu obnovíme zálohu, kterou jsme provedli v kroku výše.

  • Pokud je váš iPhone stále připojen k počítači, přejděte do hlavní nabídky v aplikaci iTunes a vyberte Zařízení. Nyní klikněte na tlačítko Obnovit.
  • Potvrďte toto obnovení v dalším kroku a počkejte. iTunes stáhne nejnovější software a nainstaluje jej do zařízení. V závislosti na vašem připojení to může trvat déle než 30 minut.
  • Po dokončení procesu obnovení se aplikace iTunes zeptá, jak chcete nastavit nové zařízení. Zde vyberte možnost Obnovit z iTunes a vyberte poslední zálohu.