Ve výchozím nastavení se aplikace v iPhonu nebo iPadu aktualizují automaticky přes noc, když jsou připojeny k napájení a síti Wi-Fi. Je to opravdu užitečná funkce, pokud jste z těch, kdo chtějí vždy používat nejnovější verze aplikací.



Ne vždy to ale může být výhoda. Například třeba zjistíte, že váš oblíbený editor obrázků  přepracoval celé své rozhraní. A co když se vám nový design nelíbí? V systému iOS neexistuje žádný jednoduchý způsob, jak se vrátit zpět k předchozí verzi aplikace. Pokud se vám stalo něco podobného, je na čase vypnout automatické aktualizace.

Jak deaktivovat automatické aktualizace aplikací v iPhonu a iPadu

  • Otevřete aplikaci Nastavení v iPhonu nebo iPadu.
  • Klepněte na iTunes a App Store.
  • V části Automatické stahování vyhledejte možnost Aktualizace a vypněte ji.

Jak ručně aktualizovat aplikace na iPhonu a iPadu

Skutečnost, že jste vypnuli automatické aktualizace, neznamená, že je nemusíte dělat. Aplikace, jako je například WhatsApp nebo Messenger, mohou přestat fungovat, pokud nepoužíváte nejnovější verzi. A pro některé aplikace a hry můžete zase aktualizace očekávat. V aplikaci App Store je k dispozici karta Aktualizace. Zde se zobrazí seznam všech aplikací s dostupnými aktualizacemi. Přečtěte si poznámky k verzi aplikace a zjistěte, co je v aktualizaci nového. Klepnutím na tlačítko Další rozbalte popis poznámek k vydání. Pokud se ujistíte, že chcete aplikaci aktualizovat, klepněte na tlačítko Aktualizovat. Pokud chcete aktualizovat všechny aplikace uvedené v tomto seznamu klepněte na tlačítko Aktualizovat vše.