Pokud sdílíte svůj domov s rodinou nebo spolubydlícími, má často smysl sdílet s nimi přístup k zařízení HomeKit, aby mohli ovládat připojená světla, žaluzie, termostaty atd.



Pokud používají iPhone nebo iPad se systémem iOS 10 nebo novějším nebo macOS Mojave můžete je sdílet naprosto jednoduše a my si v dnešním článku ukážeme, jak na to.

  • V iPhonu nebo iPadu otevřete aplikaci Domácnost a klepněte na ikonu v levém horním rohu.
  • V části Lidé klepněte na položku Pozvat.
  • Zadejte e-mailovou adresu osoby, kterou chcete pozvat, nebo klepněte na znaménko „+“, abyste ho našli v seznamu kontaktů.
  • Klepněte na položku Odeslat pozvání.

Tento proces je na Macu téměř stejný, akorát se k seznamu Lidé dostanete prostřednictvím nabídky Upravit. Příjemce bude upozorněn a bude vyzván k přijetí pozvánky. Takto to vypadá:

Po přijetí se zobrazí ve vašem seznamu Lidé. Klepnutím na jejich jméno se zobrazí další obrazovka, kde můžete zapnout nebo vypnout vzdálený přístup. Vzdálený přístup umožňuje ovládat zařízení HomeKit, když jsou pryč a nejsou ve vaší domácí síti Wi-Fi. Máte-li domácí rozbočovač, mohou dokonce ovládat příslušenství pomocí Siri. Funkce Povolit úpravy jim poskytne větší kontrolu nad nastavením, což umožní přidávat a odebírat příslušenství nebo dokonce pozvat další osoby k ovládání zařízení. Pokud potřebujete odstranit někoho s kým zařízení sdílíte, stačí klepnout na tlačítko Odstranit osobu ve spodní části této obrazovky.