Aplikace a funkce, které můžete znát z iOS, včetně Shortcuts, Čas u obrazovky a iMessage efekty, budou v průběhu tohoto roku k dispozici i v systému macOS, poté, co budou poprvé představeny na vývojářské konferenci v červnu.



Tyto informace dnes sdílel Guilherme Rambo z 9to5Mac. Hlavní aktualizace macOS, která se očekává na podzim, bude zahrnovat podporu pro Siri Shortcuts. To vám umožní vytvářet vícestupňové automatizace, které můžete zahájit jednoduchým příkazem pomocí Siri. macOS Mojave 10.15 bude také obsahovat funkci Čas u obrazovky, která bude sledovat používání zařízení a na konci každého týdne vám zobrazí přehledy se statistikami o tom, jaké aplikace používáte nejvíce. Rodiče mohou využít tuto funkci, aby omezili dobu, kterou děti tráví v určitých aplikacích, a lidé, kteří se snaží omezit používání sociálních sítí, mohou nastavit časové limity aplikací jako Instagram a Twitter.

Na macOS bude tato funkce fungovat v podstatě stejně jako na systému iOS. Bude umístěna v nabídce Předvolby systému pro přizpůsobení nastavení a upozornění se zobrazí po překročení časových limitů, kdy můžete aplikaci zavřít nebo zadat heslo. macOS bude mít konečně také iMessage efekty, které byly k dispozici pouze pro iPhony a iPady. Dnešní zprávy navazují na dřívější, které naznačovaly plány Apple o spojení iOS a macOS. Také vývojáři vydávají univerzální aplikace, které fungují v zařízeních iPhone, iPad i Mac, což by mohlo být k dispozici do roku 2021. V loňském roce na WWDC společnost Apple také poprvé přenesla několik aplikací, které známe z iOS do systému macOS, včetně služby Domácnost, News a Diktafon.