Nové iPhony budou mít funkci obousměrného bezdrátového nabíjení, která umožní  nabíjet další zařízení pomocí iPhonu, jako je například AirPods. Toto tvrzení potvrdil analytik Ming-Chi Kuo ve zprávě, která byla dnes rozeslána investorům.



Kuo se o této funkci zmínil krátce v únorové zprávě a dnes naznačil, kteří dodavatelé budou mít z této funkce prospěch. Obousměrné bezdrátové nabíjení umožní, aby iPhony mohly nabíjet další iPhone nebo nové AirPods s pouzdrem s podporou bezdrátového nabíjení. V podstatě budete moci na svém iPhonu nabíjet jakékoli zařízení založené na technologii Qi, protože bude fungovat jako bezdrátová nabíječka. „Očekáváme, že nové iPhony budou podporovat obousměrné bezdrátové nabíjení. Ačkoliv iPhone není prvním špičkovým telefonem, který by byl vybaven obousměrným bezdrátovým nabíjením, tato nová funkce by mohla uživatelům usnadnit nabíjení nových AirPods.“

Jedná se o funkci, kterou společnost Samsung již představila v Samsug Galaxy S10+. V těchto zařízeních je známá jako Wireless PowerShare. Podle Kua mohou dodavatelé jako Compeq (bude dodávat desky s bateriemi) a STMicro (bude dodávat obousměrný bezdrátový řadič nabíjení) těžit ze zahrnutí této funkce, jelikož se jim zvýší odběr klíčových komponentů. Kuo také říká, že kapacita baterie v nástupci iPhone XS Max by se mohla zvýšit o 10 až 15 procent, zatímco kapacita baterie v nástupci iPhone XS by se mohla zvýšit o 20 až 25 procent.