Apple vydal nová bezdrátová sluchátka Powerbeats Pro, které jsou zcela podobné nedávno vydaným AirPods a které se zaměřují spíše na použití při cvičení. My si v dnešním článku ukážeme čím se od sebe liší.



Design Powerbeats Pro vs. AirPods 2
AirPods jsou vyrobeny pro běžné použití a mají jednu velikost, která se hodí pro všechny s mikrofonem vybaveným koncem, který vyčnívá z uší.

Powerbeats Pro jsou navrženy pro použití při cvičení a mají podobný design jako předchozí modely Powerbeats a k dispozici jsou se čtyřmi koncovkami do uší v různých velikostech pro přizpůsobení. Powerbeats Pro jsou určeny k tomu, aby vám držely v uších během intenzivního cvičení a Apple testoval více než 20 konfigurací předtím, než vytvořil design, který by vyhovoval většině lidí.

Powerbeats Pro i AirPods se obě dodávají v nabíjecích pouzdrech, ale zatímco nabíjecí pouzdro AirPods je malé, nabíjecí pouzdro Powerbeats Pro je mnohem větší.

Rozdíly zvuku a izolace šumu
Powerbeats Pro používají pryžové koncovky do uší ve čtyřech velikostech, které jsou podobné tradičním sluchátkům, což znamená, že jsou navrženy tak, aby do ucha přilehly a izolovaly okolní hluk. Neexistuje žádná funkce, která by okolní hluk přidala, což je něco, čeho si musíte být vědomi, pokud je plánujete používat v situacích, kdy potřebujete slyšet, co se děje kolem vás.

AirPods nemají podobné filtrování okolního hluku, protože nejsou navrženy tak, aby pevně zapadly do uší.

Fyzická tlačítka
Můžete klepnout na AirPods a aktivovat Siri nebo změnit skladbu, ale nemají žádná fyzická tlačítka. Powerbeats Pro jsou větší a mají fyzická tlačítka pro nastavení hlasitosti, změnu skladby a přijetí nebo odmítnutí hovoru.

Powerbeats Pro se rozsvítí, když jsou vyjmuty z nabíjecího pouzdra a vypnou se, když se vrátí zpět a po uplynutí doby nečinnosti se také přepnou do režimu spánku, aby se šetřila baterie. AirPods pracují stejným způsobem.

Voděodolnost
Podle Apple jsou Powerbeats Pro odolné vůči potu a vodě. Společnost Apple neposkytla pro Powerbeats Pro konkrétní IP hodnocení.

Podle Apple, Powerbeats Pro byly navrženy tak, aby byly odolné proti potu, ale pravděpodobně byste je neměli nosit ve sprše nebo při plavání.

Barvy Powerbeats Pro vs. AirPods 2
AirPods jsou k dispozici pouze v bílé barvě, ale Powerbeats Pro jsou k dispozici ve čtyřech barvách. AirPods mají také bílé nabíjecí pouzdro, zatímco všechny modely Powerbeats Pro se dodávají s černým pouzdrem.

Procesor, senzory a podpora Siri
Powerbeats Pro používají stejný čip H1, který je v AirPods 2 pro rychlejší připojení k zařízením, rychlejší přepínání mezi zařízeními, nižší latenci a podporu „Hey Siri“. Stejně jako u AirPods vyžaduje funkce „Hey Siri“ spárování s kompatibilním zařízením, jako je iPhone, iPad nebo Apple Watch.

Powerbeats Pro mají stejné senzory a funkce, které jsou v AirPods. Stejně jako u AirPods, můžete použít pouze jedno sluchátko nebo použít obě současně.

Telefonní hovory
AirPods mají akcelerometr pro detekci řeči a mikrofony, které odfiltrují vnější šum, když telefonujete a Powerbeats Pro mají stejnou funkci. Powerbeats Pro mají ve skutečnosti dva mikrofony na každé straně. Hovory na AirPods i Powerbeats Pro znějí ostře a jasně.

Životnost baterie
Každé sluchátko Powerbeats Pro nabízí devět hodin poslouchání hudby, což je o čtyři hodiny déle než u AirPods. AirPods nabízí pět hodin, ale životnost baterií jak AirPods, tak Powerbeats Pro je prodloužena na více než 24 hodin díky pouzdrům.

Nabíjení

AirPods s pouzdrem s podporou bezdrátového nabíjení lze nabíjet pomocí bezdrátové nabíječky s podporou Qi. Pouzdro Powerbeats Pro nepodporuje bezdrátové nabíjení na bázi Qi a musí být nabíjen kabelem Lightning. Powerbeats Pro mají funkci Fast Fuel, která přidává 1,5 hodiny přehrávání hudby po pěti minutách nabíjení a 4,5 hodiny přehrávání po 15 minutách nabíjení.

AirPods mají podobnou funkci rychlého nabíjení, ale není tak dobrá díky menší baterii, která nabízí tři hodiny poslouchání hudby za 15 minut nabíjení.

Srovnávací graf
Zde je přehledná srovnávací tabulka, která poskytuje rychlý přehled o rozdílech mezi AirPods 2 a Powerbeats Pro.