V roce 1993, Apple představil prototyp zařízení, které mělo název Wizzy Active Lifestyle Telephone, nebo-li W.A.L.T. Byl to prototyp prvního stolního telefonu a vlastně také předchůdce současného iPhonu.



O W.A.L.T. je toho známo velmi málo. A přestože jsme mohli vidět několik fotografií, nikdy nebylo zveřejněno video. Až dodnes. Sonny Dickson dnes ráno sdílel video, které ukazuje zařízení W.A.L.T. a je to fascinující pohled na první technologii Apple. Není překvapením, že chvíli trvá, než začne fungovat, vzhledem k jeho věku, ale je funkční, běží na něm systém Mac 6. W.A.L.T. měl dotykovou obrazovku, funkci faxování, identifikaci volajícího na displeji, vestavěný adresář, přizpůsobitelné vyzvánění a online bankovní přístup. Jak je vidět na videu, měl řadu tlačítek pro aktivaci různých funkcí a pracoval s připojeným stylusem, který mohl být použit pro navigaci a psaní. Při používání stylusu je vidět zpoždění, takže psaní nevypadá dobře.

Video představuje mnoha dostupných možností operačního systému, od identifikační karty uživatele až po nastavení faxu, které obsahuje možnosti přizpůsobení oznámení, vytváření pozdravů a další. Apple odložil vydání zařízení W.A.L.T. a nakonec zařízení nevydal vůbec, ale toto video poskytuje zajímavý pohled na to, co Apple plánoval před více než 25 lety. Dickson také sdílel fotografii zobrazující hardware uvnitř W.A.L.T., které stojí za to vidět.