Apple dnes vydal aktualizovaný dokument pro vývojáře, kde oznamuje, že všechny nové aplikace musejí být notářsky ověřeny, aby mohly být nainstalovány na macOS Mojave 10.14.5.



Apple plánuje zavést toto ověření jako výchozí požadavek pro veškerý software v budoucnu. Počínaje macOS Mojave 10.14.5 musí být všechny nové nebo aktualizované aplikace a veškerý software od vývojářů notářsky ověřeny. V budoucí verzi macOS bude notarizace standardně vyžadována pro všechny programy. Je to nový koncept zavedený v macOS Mojave pro aplikace distribuované mimo Mac App Store s cílem chránit uživatele před škodlivými aplikacemi. Vývojářům se doporučuje, aby své aplikace odeslali společnosti Apple, aby je mohli notářsky ověřit.

Notářsky ověřená aplikace obsahuje jednodušší dialog, který uživatele ujistí, že aplikace není škodlivým softwarem. Noví vývojáři, a kteří mají ID vývojáře a kteří vytvoří aplikaci pro Mac, budou muset své aplikace nechat projít procesem notářského ověřování, aby fungovaly na počítačích Mac. Proces notářského ověřování je určen pro aplikace, které nejsou uloženy v Mac App Store, a není vyžadován pro aplikace, které jsou odeslány do Mac App Store.