Všechny tři iPhony vydané v letošním roce budou vybaveny 12megapixelovými předními fotoaparáty podle nejnovějšího výzkumu známého analytika Ming-Chi Kuo. Zpráva také dodává, že nástupci iPhone XS a iPhone XS Max budou mít 5,8palcový a 6,5palcový OLED displej.



Také budou mít zadní fotoaparát s trojitým objektivem, včetně 12megapixelového teleobjektivu od společností Sony. Kuo věří, že příští iPhone XR s 6,1palcovým LCD displejem bude obsahovat zadní kamerou s dvojitým objektivem, jak dříve uvedla WSJ, ačkoli pro tento model nemáme žádné jiné informace, co fotoaparát nabídne. Zadní kamera na současném iPhone XR je širokoúhlý objektiv s rozlišením 12 megapixelů. Kuo uvádí, že zadní širokoúhlý objektiv předního fotoaparátu na příštím iPhone XS a iPhone XS Max přijme technologie černého objektivu, což způsobí, že objektivy vypadají nenápadně, jak bylo naznačeno dříve.

Koncept iPhonu s trojitým objektivem byl poprvý vydán OnLeaks:

Graf ze zprávy výzkumu:

Kuo říká, že nové iPhony budou představeny v druhé polovině roku 2019. Není to žádným překvapením, protože Apple v září každoročně od roku 2012 představuje nové iPhony. V loňském roce byl iPhone XS a iPhone XS Max k dispozici pro objednání od 14. září a iPhone XR od 19. října.