Apple dnes vydal iOS 13 a watchOS 6 pro veřejnost. Systém iOS 13 je k dispozici pro iPhone 6 a novější a pro iPod touch 7. generace. My si v dnešním článku ukážeme, jak můžete tyto aktualizace nainstalovat na vaše zařízení.



watchOS 6 při vydání je omezen na Apple Watch Series 3 a Apple Watch Series 4, přičemž společnost Apple plánuje vydání aktualizace pro Apple Watch Series 1 a Apple Watch Series 2 později. iOS 13 je hlavní operační systém iOS. Poprvé je k dispozici dlouho očekávaný tmavý mód, který si mnoho lidí přálo. iOS 13 obsahuje také spoustu vylepšení díky nimž je velikost stahování aplikací i jejich aktualizací menší a umožňuje také rychlejší odemykání zařízení pomocí Face ID. Seznam nejlepších funkcí iOS 13 si můžete přečíst zde. watchOS 6 je hlavní aktualizace, která nabízí spoustu nových funkcí. A také je poprvé k dispozici App Store, takže si můžete najít a stáhnout nové aplikace přímo z Apple Watch a tím se stávají méně zavislé na iPhonu. Obsahuje také několik nových ciferníků, nové aplikace, jako například Diktafon nebo Kalkulačka. Seznam nejlepších funkcí watchOS 6 si můžete přečíst zde.

iOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).
Zdroj: macrumors.com