Analytik společnosti Apple Ming-Chi Kuo vydal s novou poznámkou pro investory zaměřenou na sestavu iPhone společnosti Apple pro rok 2020 a 2021. Kuo říká, že v roce 2020 budou čtyři nové modely OLED iPhonů, následovaný novým iPhonem bez Lightning portu v roce 2021.



2020 OLED iPhone

Kuo předpovídá, že společnost Apple představí v roce 2020 5,4-palcové, 6,1-palcové a 6,7-palcové modely OLED iPhone. Říká, že všechny čtyři tyto iPhony budou také vybaveny 5G připojením. Rozdíl mezi všemi těmito modely, kromě velikostí obrazovky, bude technologie fotoaparátu.

Podle Kuo bude 5,4-palcový OLED iPhone na zadní straně vybaven nastavením dvou kamer. Nižší 6,1-palcový iPhone bude vybaven podobným systémem s dvěma fotoaparáty. Modely s úhlopříčkou 6,1 palce a 6,7 ​​palce s vyšším koncem budou zahrnovat nastavení kamer s trojnásobným objektivem a technologii 3D snímání v čase.

Pokud jde o design pro 2020 OLED iPhone, Kuo říká, že tvarový faktor bude „podobný iPhone 4“.

2020 iPhone SE 2

Společnost Kuo rovněž opakuje, že Apple v první polovině roku 2020 uvolní 4,7palcový iPhone SE 2. Toto zařízení bude mít LCD displej s tvarovým faktorem téměř identickým s iPhone 8.

2021 iPhone: Bez blesku, iPhone SE 2 Plus

V roce 2021 předpovídá společnost Kuo následné sledování zařízení iPhone SE 2 a nového modelu iPhone bez připojení Lightning. Kuo říká, že by to „poskytovalo zcela bezdrátový zážitek“, což znamená, že by neexistovaly žádné porty, spíše než přejití na USB-C od Lightningu.

Kuo znamená, že Apple plánuje odebrat port Lightning nejprve z „nejmodernějšího modelu“, nikoli z celé řady iPhone najednou. Kuo říká

Další zařízení iPhonu SE 2, které Kuo označuje jako „iPhone SE 2 Plus“, bude do roku 2021 údajně obsahovat design na celé obrazovce bez Home button tlačítka. Kuo předpovídá, že toto zařízení bude mít velikost obrazovky 5,5 palce nebo 6,1 palce.

Zajímavé je, že Kuo říká, že iPhone SE 2 Plus stále nebude zahrnovat autentizaci pomocí Face ID. Místo toho Apple údajně plánuje integrovat Touch ID do tlačítka napájení na boku zařízení.

Souhrn

V zásadě, pokud budou zdroje dodavatelského řetězce od Kua správné, dostaneme v roce 2020 celkem pět nových modelů iPhone, LCD iPhone SE 2 v první polovině roku a čtyři OLED modely na podzim. V roce 2021 můžeme údajně očekávat, že iPhone SE 2 Plus bude v první polovině roku následován aktualizací zbytku sestavy na podzim.

Kuo nedělá jasné odhady ohledně cen pro tyto nové iPhone, ale zdá se, že Apple cílí na každý možný segment trhu s tak rozmanitou sestavou iPhone.