Nová zpráva od The Information uvádí, jak jedna z nejvíce tajných společností podniká, když její zaměstnanci pracují na dálku, na základě rozhovorů s několika současnými a bývalými zaměstnanci.



Apple obvykle vyžaduje, aby všichni jeho zaměstnanci pracovali v kanceláři a klade velký důraz na osobní setkání a komunikaci. I když lidé pracují z domova, Apple jim doporučuje používat nástroje navržené společností Apple, jako jsou FaceTime a iCloud Drive, kvůli zabezpečení, ale nástroje jako Slack, WebEx a Box jsou také povoleny, protože Apple má aplikace zaměřené spíše na spotřebitele než na podnikání. Práce na hardwaru se ukázala jako obtížná, protože obvykle vyžaduje prohlížení částí osobně. Inženýři společnosti Apple často cestují do Číny, když se připravují na výrobu nových zařízení, aby dokončili návrhy součástek a další podrobnosti, což nebylo možné, a nechali je spoléhat se pouze na fotografie, přičemž Apple pečlivě kontroluje, kdo v továrně k nim získá přístup.

Vzhledem k časovým rozdílům v Číně může trvat několik hodin, než týmy Apple obdrží fotografie, které potřebují, což vedlo k tomu, že někteří zaměstnanci pracují v noci. Zaměstnanci nemohou používat 3D tiskárny a ani nemohou provádět zátěžové testy svých návrhů. Společnost Apple údajně informovala zaměstnance, jak nejlépe pracovat doma, a umožňuje jim, aby si vzali kancelářské potřeby ze svých pracovišť. Apple se také pokusil zajistit, aby ostatní lidé v domácnosti nemohli vidět na čem zaměstnanci pracují. I přes obtíže, které musí zaměstnanci Apple překonat, aby mohli pracovat z domu, jeden dodavatel Apple uvedl, že vše pokračuje stejným tempem jako obvykle.