Chris Lattner, známý pro svou práci na Xcode a Swift během svého působení v Apple, se tento týden připojil k Accidental Tech Podcast (ATP) hostované Marco Arment, Casey Liss a John Siracusa.



Během rozhovoru trvající 2 hodiny a 30 minut Lattner a tým ATP hovořili o Swiftu, práci, která se začala připravovat na WWDC 2020. Tato vývojářská konference má proběhnout v červnu 2020.

Lattner uvedl, že se velmi zajímá, jak Apple zpracovává online verzi WWDC, která se má konat někdy v červnu.

Apple je velmi strategická a velmi inteligentní společnost a má mnoho inteligentních lidí. Jsem si jist, že se dívají na to, jak z toho udělat novou příležitost a jaké nové věci mohou s formátem udělat a jak mohou lidi potěšit novými způsoby.

Pokud jde o to, zda by virtuální událost WWDC mohla mít za následek zrušení fyzických událostí WWDC v budoucích letech, Lattner spekuloval, že to bylo čekání na jakousi situaci.

Myslím, že pokud virtuálně dělají WWDC tento rok a je to na nic, tak bude pravděpodobně v příštích letech zase událost fyzická. Nevím, myslím si, že se možná nevrátí do svého původního formátu. Pokud ano, dojde-li k osobním událostem, myslím, že se bude výrazně lišit od historických událostí.

Chris Lattner byl v Applu 11 let, než odešel v roce 2017, a také trávil čas v Tesle, kde pracoval na softwaru Autopilota a ve společnosti Google na TensorFlow. Nyní je SVP Platform Engineering ve společnosti SiFive.