Twitter nedávno oznámil novou funkci Fleets, která umožňuje uživatelům sociální sítě sdílet text, fotografie a videa, které budou k dispozici na jejich profilu pouze 24 hodin. I když se tato myšlenka může zdát podobná příhům na Instagramu, existují mezi nimi některé věci, které jsou zcela odlišné.



Možná se divíte, proč je to tak velký problém. Za prvé, Twitter je pravděpodobně poslední velká sociální síť, která implementuje „příběhy“, a také jednou z nej neočekávanějších. Nová funkce je prozatím velmi omezená, což zvyšuje zvědavost uživatelů na celém světě.

Můžete zobrazit Fleets na celé obrazovce pouhým klepnutím. Ale to je místo, kde se věci začnou lišit od příběhů na Instagramu a podobných, které již známe. Fleets zveřejněné od stejného uživatele jsou zobrazeny ve svislém posouvání, zatímco příběhy Instagramu jsou zobrazeny postupně v horizontální poloze (nemluvím o poměru stran, jen abych byl jasný).

Pokud chci sdílet Fleets, stačí klepnout na můj profilový obrázek. Fleets jsou primárně založeny na textu, takže první věcí, kterou uvidíte na rozhraní kompozice, je klávesnice. Neočekávejte však, že tam budete sdílet dlouhé texty, protože limit 280 znaků je stejný i pro Fleety. Vše je velmi jednoduché a neexistují žádné možnosti, jak změnit styl písma nebo zarovnání textu. Je to všechno o psaní a sdílení okamžitě.

Uživatelé mohou také nahrávat fotografie, videa a GIF prostřednictvím Fleetů, ale není to tak zábavné jako v jiných aplikacích. Neexistují žádné samolepky, filtry, rukopisy ani nic podobného. Jediné, co je možné, je napsat něco na obrázek. Fotografie a videa zveřejněné na Fleetech však mají lepší kvalitu než na Instagramových příbězích.