Zaměstnanců společnosti Huawei je v Číně pečlivě pracují. Společnost právě spustila svou streamovací hudební službu v Evropě. Huawei Music je plně licencována společnostmi Universal, Sony a Warner. Výsledkem je, že jejich knihovna obsahuje více než 50 milionů skladeb a 1,2 milionu alb. Stejně jako Apple Muisc a jejich streamovací služba je i Huawei Music určena k bezproblémové spolupráci s řadou chytrých telefonů a tabletů.



V roce 2019 měla společnost větší prodeje smartphonů než Apple. V důsledku toho se uživatelská základna rozšiřuje a jejich služba streamování hudby může brzy konkurovat hlavním platformám, jako jsou Apple Music a Spotify. V současné době je Huawei Music k dispozici ve 16 evropských zemích, včetně Velké Británie, Irska, Španělska, Nizozemska, Itálie, Německa, Švédska a Francie. Společnost plánuje v příštích několika měsících rozšířit své služby na zbývající země v Evropě.

Huawei Music je v Evropě k dispozici za měsíční předplatné 9,99 EUR, přičemž první tři měsíce jsou zdarma pro lidi, kteří se předplatili před 26. dubnem. Cena je srovnatelná s prémiovým plánem společnosti Spotify ve výši 9,99 GBP ve Velké Británii a 9,99 GBP pro Apple Music.