Podle zprávy z China Times, kterou si všiml Mac Otakara, společnost Apple plánuje v druhé polovině roku 2020 představit nový 23palcový iMac, jehož sériová výroba bude zahájena ve třetím nebo čtvrtém čtvrtletí.



Apple by pravděpodobně dosáhl této velikosti displeje pouhým snížením tloušťky rámů. Zpráva tvrdí, že nový iMac bude jedním z několika levnějších produktů, které společnost Apple letos představí, včetně nového iPhone SE a 11palcového iPadu, který by měl být také vydán ve druhé polovině roku 2020. Apple v současné době nabízí 21,5palcový a 27palcový iMac, který byl naposledy aktualizován v březnu 2019 s 8jádrovými procesory Intel 9. generace a grafikou Radeon Pro Vega. Pokud jde o 11palcový iPad, není zcela jasné, zda zpráva odkazuje na novou verzi 10,2palcového iPadu nebo na 10,5palcový iPad Air.

Minulý měsíc anonymní účet Twitter „L0vetodream“ tvrdil, že Apple pracuje na novém 11palcového iPadu Air s Touch ID pod displejem. Dřívější zpráva také uváděla, že Apple pracuje na několika zařízeních s mini-LED displejem, které budou vydány do konce roku 2021, včetně 12,9palcového iPadu Pro, 27palcového iMacu Pro, 14palcového MacBooku Pro, 16palcového MacBooku Pro‌, 10,2palcového iPadu a 7,9palcového ‌iPadu‌ mini, podle analytika Ming-Chi Kuo. Kuo již dříve uvedl, že displeje Mini-LED umožní tenčí a lehčí design výrobků a zároveň nabízejí mnoho stejných výhod, jako mají OLED displeje.