Společnost Apple dnes oznámila novou generaci iPhonu SE, nového výkonného iPhonu se 4,7palcovou obrazovkou Retina HD, spárovanou s Touch ID pro špičkové zabezpečení. iPhone SE přichází v kompaktním provedení, objevuje uvnitř a je nejdostupnějším iPhonem.



Nový iPhone SE využívá A13 Bionic, nejrychlejší čip ve smartphonu navržený společností Apple, který zvládne i ty nejnáročnější úkoly. Zařízení iPhone SE má také nejlepší systém s jedním fotoaparátem v iPhone, který odkrývá výhody výpočetní fotografie včetně režimu Portrét a je navržen tak, aby vydržel prvky s odolností proti prachu a vodě.

iPhone SE přichází ve třech krásných barvách – černé, bílé a (PRODUCT) RED – a bude k dispozici pro předobjednávku začátkem v pátek 17. dubna, začínající již na 12.990 Kč.
„První iPhone SE byl hitem u mnoha zákazníků, kteří milovali jeho jedinečnou kombinaci malé velikosti, špičkového výkonu a přijatelné ceny, nová druhá generace iPhone SE staví na tomto skvělém nápadu a vylepšuje ho ve všech ohledech – včetně našeho nejlepšího fotoaparátu s jediným fotoaparátem pro skvělé fotografie a videa – a přitom je stále velmi dostupná, “řekl Phil Schiller, senior viceprezident společnosti Apple celosvětového marketingu. „iPhone SE nabízí špičkový výkon A13 Bionic, který umožňuje skvělou výdrž baterie, pořizuje ohromující režim Portrét a Smart HDR, pořizuje úžasná videa se stereofonním zvukem, je skvělý pro hry a super rychlé surfování po webu a je postaven se stejným špičkové bezpečnostní funkce, které naši zákazníci očekávají. Nemůžeme se dočkat, až se iPhone SE dostane do rukou zákazníků. “

Oblíbený design s 4,7″ displejem

Zařízení iPhone SE je vybaveno hliníkovým a odolným skleněným designem pro letecký průmysl s celočernou přední stranou a je k dispozici v černé, bílé a (PRODUCT) RED. Zadní sklo má středové logo Apple a je vyrobeno pomocí sedmivrstvého barevného procesu pro přesný odstín a neprůhlednost a poskytuje barevnou hloubku barev s hliníkovým pruhem odpovídajícím barvě. Je odolný vůči vodě a prachu s krytím IP67 až do 1 metru po dobu 30 minut.
4,7″ displej Retina HD se skutečným tónem upravuje vyvážení bílé tak, aby odpovídalo okolnímu světlu, a tím poskytuje přirozenější zážitek ze sledování papíru. Živý široký barevný gamutový displej Retina HD nabízí neuvěřitelnou přesnost barev a podporuje přehrávání Dolby Vision a HDR10. iPhone SE používá aplikaci Haptic Touch pro rychlé akce – například pro animaci živých fotografií, zobrazování náhledů zpráv, přeskupování aplikací a další – a také pro kontextová menu.
Zařízení iPhone SE je také vybaveno známým tlačítkem Home navrženým z křišťálového safíru, které je odolné a chrání senzor, a ocelovým kroužkem pro detekci otisků prstů uživatele pro Touch ID. Použití Touch ID je snadná, soukromá a bezpečná alternativa k zadání přístupového kódu pro odemknutí iPhone, vyplnění hesel pomocí iCloud Keychain, přihlášení k aplikacím, autorizaci nákupů App Store a provedení plateb Apple Pay.

A13 Bionic – nejrychlejší čip v chytrém telefonu

A13 Bionic, představený s iPhone 11 a iPhone 11 Pro, je nejrychlejším čipem vůbec ve smartphonu a poskytuje bezkonkurenční výkon pro každou úlohu, kterou iPhone SE zvládne. A13 Bionic je ideální pro fotografování, hraní her a prohloubené realistické zážitky.
A13 Bionic byl postaven se zaměřením na strojové učení, s vyhrazeným 8jádrovým neuronovým motorem schopným 5 bilionů operací za sekundu, dvěma akcelerátory strojového učení na CPU a novým kontrolerem strojového učení pro vyvážení výkonu a efektivity. Společně A13 Bionic a iOS 13 umožňují nové inteligentní aplikace, které využívají strojové učení a Core ML.
A13 Bionic, navržený pro efektivitu, umožňuje také skvělou výdrž baterie pro iPhone SE. Zařízení iPhone SE je schopno nabíjet bezdrátově pomocí nabíječek s certifikací Qi a podporuje také rychlé nabíjení, což zákazníkům poskytuje až 50 procent nabíjení za pouhých 30 minut. Wi-Fi 6 a Gigabit třídy LTE jsou k dispozici rychlosti stahování. Duální SIM s eSIM poskytuje uživatelům flexibilitu, aby měli dvě samostatná telefonní čísla na jednom zařízení při cestách do zahraničí nebo pro použití jako obchodní linka.

Nový zážitek z fotoaparátu Powered by A13 Bionic

Zařízení iPhone SE je vybaveno nejlepším systémem s jedním fotoaparátem v iPhone s 12-megapixelovou clonou f / 1,8 s širokoúhlou clonou a pomocí procesoru obrazového signálu a Neural Engine A13 Bionic odemkne ještě více výhod výpočetní fotografie, včetně režimu Portrét, všech šest portrétních světelných efektů a ovládání hloubky. iPhone SE pomocí strojového učení a odhadu monokulární hloubky pořizuje s přední kamerou také ohromující portréty. Inteligentní HDR příští generace přichází na iPhone SE, inteligentně osvětluje rozpoznané předměty v rámečku pro přirozeněji vypadající obrázky s ohromujícími světelnými a stínovými detaily.
Videa jsou ještě dokonalejší díky stereofonnímu nahrávání zvuku a stabilizaci filmového videa na předních a zadních kamerách. Zadní kamera podporuje vysoce kvalitní záznam videa při 4K až 60fps a rozšířený dynamický rozsah přichází do iPhone SE pro více zvýrazněných detailů až do 30fps. Zákazníci mohou také využít videa QuickTake na předních a zadních kamerách, což umožňuje nahrávání videa bez přepnutí z režimu Foto.
Díky pokročilým funkcím Fotoaparát a Foto v systému iOS 13 je nativní úprava ještě komplexnější a intuitivnější díky výkonným nástrojům, které byly kdysi k dispozici pouze pro úpravy fotografií.

Vše, co Apple může nabídnout

iPhone SE poskytuje zákazníkům přístup k robustnímu ekosystému produktů, služeb a příslušenství společnosti Apple. Uživatelé mohou využít téměř 2 miliony aplikací v App Store, včetně nejlepších aplikací třetích stran a AR zážitků, udržovat si aktuální informace o aktuálních událostech pomocí Apple News, užít si originální série, filmy a dokumenty od největších světových vypravěčů s Apple TV +, streamujte přes 60 milionů skladeb svých oblíbených umělců na Apple Music, nakupujte bezpečně a soukromě s Apple Pay a ukládejte fotografie, soubory a kontakty na iCloud s možností přístupu k obsahu na všech zákaznických zařízeních Apple. Díky konektoru Lightning je iPhone SE kompatibilní také s více než 25 000 doplňky Lightning, včetně příslušenství fotoaparátu, zvuku a reproduktorů, doků, CarPlay a dalších.
iPhone SE je postaven se stejnými předními bezpečnostními funkcemi, jaké zákazníci očekávají od Apple – chrání soukromí a dává zákazníkům kontrolu nad jejich informacemi. Například Touch ID a Secure Enclave chrání data o otiscích prstů. Inteligentní ochrana před sledováním na Safari pomáhá zastavit inzerenty, kteří sledují uživatele z místa na místo. Fotografie používá strojové učení k uspořádání fotografií na zařízení a další.
iPhone SE s iOS 13 poskytuje bezproblémovou zkušenost s integrací softwaru a hardwaru na rozdíl od jiných smartphonů. Systém iOS 13 nabízí dramatický vzhled pomocí tmavého režimu, soukromější způsob přihlášení k aplikacím a webům pomocí přihlášení pomocí Apple a zcela nový zážitek z Map.