Apple oznámil finanční výsledky za 2. fiskální čtvrtletí 2020 (1. kalendářní čtvrtletí 2020). Apple vytvořil tržbu 58,3 miliard dolarů a z toho byl čistý zisk 11,2 miliard dolarů, ve srovnání s výnosy z 58 miliard $ a čistého čtvrtletního zisku ve výši 11,6 miliard $.



Hrubá marže za čtvrtletí činila 38,4 procenta ve srovnání s 37,6 procenta v předchozím čtvrtletí, přičemž mezinárodní tržby představovaly 62 procent tržeb. Společnost Apple rovněž deklarovala čtvrtletní dividendovou platbu ve výši 0,82 USD na akcii, splatnou 14.5. akcionářům od 11.5.2020.

Kromě zvýšení výplaty dividend společnost Apple říká, že schválila dalších 50 miliard dolarů na zpětné odkupy akcií.

„Navzdory bezprecedentnímu globálnímu dopadu COVID-19 jsme hrdí, že můžeme oznámit, že Apple rostl za čtvrtletí, a to díky rekordnímu rekordu v oblasti služeb a čtvrtletnímu rekordu pro Wearables,“ řekl Tim Cook, generální ředitel Apple. „V tomto obtížném prostředí jsou naši uživatelé závislí na produktech Apple obnovenými způsoby, jak zůstat ve spojení, informováni, kreativní a produktivní. Cítíme se motivovaní a inspirovaní, abychom nejen uspokojovali tyto potřeby inovativními způsoby, ale aby i nadále poskytovali podporu na globální reakci, z desítek milionů obličejových masek a obličejových štítů postavených na míru, které jsme poslali zdravotníkům v okolí světa, milionům, které jsme darovali organizacím, jako je Global Citizen a America’s Food Fund. “

Společnost Apple nenabídla žádné pokyny pro třetí čtvrtletí fiskálního roku 2020.