Apple nedávno vydal nový MacBook Air, přidal další úložiště, rychlejší procesory 10. generace a novou klávesnici. V dnešním článku se na něj proto podíváme podrobněji. Co vše nový MacBook Air nabízí?



Design je v podstatě stejný jako u předchozího modelu, ačkoliv má novou klávesnici, je jenom trochu silnější. Je 0,63 palce tlustý v jeho nejsilnějším místě, z 0,61 palce.
Stále je dodáván ve stříbrné, vesmírně šedé a zlaté barvě a používá stejný Retina displej, který byl poprvé představen v roce 2018. Většina z toho, co je nového, je uvnitř, ale je zde zcela nová klávesnice s nůžkovými přepínači.

Nůžkové spínače jsou spolehlivější než motýlkové a nejsou náchylné k ulpívání prachu a jiných malých částic. Ve skutečnosti byly nůžkové klávesnice používány v MacBooku před rokem 2015 a 2016, takže se Apple vrací ke staré oblíbené klávesnici.

Nová klávesnice je příjemná, ale klávesy jsou o něco měkčí, tišší a pevnější, takže pro některé to nebude tak uspokojující zážitek z psaní, ale většina lidí ocení změnu a zlepšení spolehlivosti.

K dispozici jsou klávesy se šipkami ve tvaru T, které usnadňují jejich používání a klávesy mají stejné podsvícení jako 16palcový MacBook Pro. Vedle funkčních kláves je k dispozici Touch ID pro odemknutí. ‌MacBook Air‌ stále obsahuje pouze dva porty Thunderbolt 3, ale nyní jsou podporovány 6K displeje. Ostatní změny‌ jsou uvnitř. Používá čipy Intel 10. generace, které‌ zdvojnásobují výkon CPU.

Výkon GPU je až o 80 procent rychlejší než v předchozím modelu, což je velké zlepšení. Apple také navýšil úložiště, takže ‌MacBook Air‌ nyní obsahuje až 2 TB úložného prostoru a základní model je dodáván s 256 GB úložného prostoru místo 128 GB. MacBook Air 2020 je ideální pro lidi, kteří potřebují zařízení pro kancelářskou práci, prohlížení webu, lehké úpravy fotografií a podobné úkoly, které nevyžadují ‌MacBook Pro‌.