Blíží se vydání nového iPhone SE 2 a proto si v dnešním článku shrneme vše, co o něm bylo řečeno za poslední tři roky. Na co se tedy můžeme těšit? A komu se vyplatí jej koupit?



Stručný přehled ‚iPhone SE 2‘:

  • 4,7palcový displej jako iPhone 8
  • Čip A13 Bionic a 3 GB paměti RAM
  • Úložiště: 64, 128 a 256 GB
  • Touch ID
  • Cena: 399 dolarů
  • Současně bude vydán 5,5palcový „iPhone SE Plus“

I přes prozatímní název „iPhone SE“ je toto zařízení pravděpodobně spíše nástupcem iPhone 8. Podle uniklých řetězců kódu v systému iOS 14 může být také k dispozici větší verze „iPhone SE“. Toto zařízení by se podobalo iPhone 8 Plus, jen se stejnými aktualizovanými interními funkcemi. Neočekáváme žádnou zásadní změnu designu, jako je displej od okraje k okraji, OLED displej nebo Face ID. Zařízení bude i nadále spoléhat na starší technologie, jako je Touch ID. Ale díky jeho ceně a lepšímu rychlejšímu čipu se může stát velmi oblíbeným.

V lednu 2018 analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že „iPhone SE 2“ bude mít čip A13 Bionic – stejný jako iPhone 11 – a 3 GB RAM. Mezi další změnu bude patřit nová anténa z tekutých krystalů z polymeru, která by poskytla lepší výkon při datovém připojení. Uniklý kód v systému iOS 14 také naznačuje, že „iPhone SE“ bude mít Touch ID, i když může podporovat takzvanou funkci CarKey pro zamykání, odemykání a spouštění kompatibilních vozidel. Také bude k dispozici o velikosti 64 GB, 128 GB a 256 GB v bílé, černé a červené barvě.

Apple na webu aktualizoval ochrannou fólii pro iPhone 8 tak, aby byla kompatibilní s „iPhone SE“. Zdá se tedy, že zařízení bude jednoduše označeno jako „iPhone SE“, podle tohoto úniku, zda to ale nakonec bude pravda, na to si budeme muset ještě počkat.