Facebook reagoval na zapálený mobilní stožár na pokrytí 5G, který měl podle bizarních konspiračních teorií šířit koronavirus. Sociální síť tyto příspěvky odstraňuje a tvrdí, že existuje souvislost mezi zavedením 5G a šíření koronavirusu.



Virová tvrzení zdůrazňovala předpokládané náhody. Populární tvrzení, že Wuhan bylo první město na světě, které dostalo 5G. Wuhan však získal pokrytí 5G v srpnu 2019, téměř 18 měsíců poté, co O2 spustila první londýnské testovací středisko pro technologii na poloostrově Greenwich. Írán mezitím zaznamenal neuvěřitelně vysoký počet případů koronaviru, přestože neměl pokrytí 5G.

Vedoucí pracovník jedné mobilní sítě ve Velké Británii obviňoval rychlé rozšíření mapy 5G, která měla ukázat překrývání mezi zeměmi, které měly případy koronaviru, a země, které zavedly 5G. Mapa nebyla nebyla přesná.Google rovněž začne odstraňovat videa na YouTube spojená s touto konspirační teorií. Ničení mobilních stožárů s 5G může být hlavně životu nebezpečné. To je reakce na Birmingham, Liverpool a Melling v Merseyside, kde došlo k požárům.