První objednávky iPhone SE 2020 začínají docházet k zákazníkům. Jak toto zařízení doopravdy vypadá a co vše nabízí? A kdo by si jej měl zakoupit? Přesně na to se podíváme v dnešním článku.



‌iPhone‌ SE vypadá stejně jako iPhone‌ 8, což znamená, že má větší 4,7palcový displej, větší než původní iPhone SE. V současné době je to nejmenší iPhone, který Apple nabízí, což může být zklamání pro ty z vás, kteří mají rádi menší zařízení. Stejně jako ‌iPhone‌ 8 je vyroben ze dvou skleněných částí s hliníkovým rámem. Celoskleněný design umožňuje bezdrátové nabíjení, ale způsobuje, že telefon je náchylnější k popraskání při pádu.

‌iPhone‌ SE má tlusté horní a spodní rámy, k dispozici je tlačítko Home Button pro Touch ID a momentálně je také jediným ‌iPhone‌m s Touch ID‌ v aktuální sestavě.

Protože je to iPhone s ‌Touch ID, je to skvělá volba pro ty z vás, kteří prostě nemají rádi Face ID, a pro ty, kteří chtějí používat ověřovací metodu, kterou už roky používají.

‌iPhone‌ SE nemá žádný konektor pro sluchátka a nepodporuje 3D Touch, ale Haptic Touch. Podporuje však bezdrátového nabíjení a rychlé nabíjení, což vám umožňuje nabít jej z 0 až na 50 procent za 30 minut.

‌iPhone‌ SE má čip A13 Bionic, díky čemuž je jeho výkon srovnatelný s mnohem dražšími  iPhony. K dispozici je 3 GB RAM a základní model má úložiště 64 GB, k dispozici je také model s 128 GB úložného prostoru a pro ty, kteří mají spoustu fotografií nebo hudby, je k dispozici také model s 256 GB úložného prostoru.

Zařízení má stejný fotoaparát jako ‌iPhone‌ 8, ale s vylepšeními softwaru a vylepšeními, které nabízí čip A13 Bionic. ‌iPhone‌ SE fotí mnohem lépe než ‌iPhone‌ 8 (a všechny starší iPhony).

K dispozici je režim Portrét, navíc má Smart HDR, optickou stabilizaci obrazu a další vestavěné softwarové funkce, které vytvářejí ostré a živé fotografie.

Natáčet můžete 4K video rychlostí 60 fps, což je v tomto cenovém bodě skvělé. Videa natočená pomocí ‌iPhone‌ SE vypadají výborně. ‌iPhone‌ SE podporuje Gigabit LTE a WiFi 6. iPhone SE je rozhodně telefon, který Apple navrhl, aby dobře fungoval několik let.