Apple pracuje na několika užitečných změnách iCloud klíčenky, podle úniků kolem připravovaného systému iOS 14. iCloud‌ klíčenka pro ty, kteří nejsou s touto funkcí obeznámeni, ukládá přihlašovací jména a hesla pro weby a aplikace, s informacemi synchronizovanými prostřednictvím zařízení iOS a Mac osobám prostřednictvím „CCloud‌“. Jedná se o bezplatný a užitečný způsob správy jedinečných hesel pro každou jinou použitou službu.



V systému ‌iOS 14‌ bude ‌iCloud‌ klíčenka zahrnovat varování při každém opětovném použití hesla, což by mělo uživatele povzbudit k výběru různých hesel pro každé přihlášení. Když v těchto dnech unikají všechna hesla, výběr jiného hesla pro každý web zabraňuje nebezpečným entitám v přístupu k více webům, které používají stejné heslo, když se získají informace hacku.

Zdá se, že Apple také přidává způsob, jak uložit dvoufaktorová autentizační hesla, která by pravděpodobně umožnila ‌iCloud‌ klíčenka generovat a to dvoufaktorové autentizační kódy, aby se zabránilo potřebě dvoufaktorové autentizační aplikace.

1Password a další aplikace pro správu hesel již tyto funkce mají a pokud by je Apple přidal, učinilo by to z ‌iCloud‌ klíčenky atraktivní alternativu z placených řešení.