Apple včera informoval o nákupu populární aplikace Dark Sky. Přestože, že společnost tvrdí, že v současné době nedojde ke změnám v Dark Sky pro iOS, můžeme očekávat, že Apple integruje aplikaci s vlastním řešením Počasí pro iOS.



S ohledem na to vytvořil designér Parker Ortolani koncept, který představuje, jak by vypadala přepracovaná aplikace Apple Počasí na základě Dark Sky.

Společnost Dark Sky je známá tím, že poskytuje podrobné informace o předpovědi počasí, s aktuálními údaji, pokročilými mapami, oznámeními v reálném čase a dalšími informacemi. Myšlenkou tohoto konceptu je ukázat, jak může Apple těžit ze všech těchto dat pomocí zcela nové aplikace Počasí pro iOS a zároveň přijmout pokyny společnosti.

Ortolani si představuje čistý design bez barevných, animovaných pozadí, které Apple představil v roce 2013 s iOS 7. Místo toho by se aplikace Počasí automaticky přizpůsobila na základě světlého a tmavého vzhledu systému. Hlavní pohled by ukazoval podrobnější předpověď počasí s dešťovou projekcí na grafu, kromě mapového radaru s údaji o teplotě, srážkách a rychlosti větru.