Plánujete si zakoupit iPhone SE, který Apple včera vydal, ale nevíte, jaké úložiště byste měli vybrat? Protože Apple nevyrábí iPhony tak, aby bylo možné úložiště navýšit pomocí karty microSD, je důležité učinit správné rozhodnutí.



Jakou velikost úložiště iPhone SE si vybrat?

Jaké úložiště právě používáte?

Přejděte do části Nastavení > Obecné > Úložiště: iPhone a zkontrolujte, jakou velikost úložiště momentálně máte a kolik z něj používáte. I když používáte méně než 64 GB, existuje pár věcí, které můžete vzít na vědomí.

Životnost a vylepšený fotoaparát

Jak dlouho plánujete mít iPhone SE? Pokud je odpověď dva roky nebo více, pravděpodobně se vám bude hodit větší úložiště, jelikož iPhone SE 2020 také obsahuje vylepšený fotoaparát, kterým můžete natáčet 4K videa (pro představu 3 minutové 4K video zabere zhruba 1 GB úložiště), můžete pořídit portrétové fotografie a další.

Hudba a média

I když používáte Apple Music nebo Spotify a další streamingové služby, jako je YouTube, Netflix, Podcasty atd., mít větší úložiště znamená, že si můžete stáhnout obsah, který můžete sledovat nebo poslouchat, když jste daleko od Wi-Fi nebo nemáte data.

iMessage

Dalším faktorem, který je třeba zvážit, je, zda budete odesílat spoustu obrázků, videí a dalšího obsahu v aplikaci Zprávy. Pokud se rozhodnete pro větší velikost úložiště, nemusíte si dělat starosti s tím, kolik čeho odesíláte a přijímáte.