Minulý týden společnost Google a Apple oznámily partnerství s cílem vytvořit systém pro sledování kontaktů, který bude fungovat jak pro iOS, tak pro Android. Dnes jsme ohlásili nové podrobnosti o systému a dnes večer během briefingu v Bílém domě přidal prezident Trump svůj názor.



Když se Trump zeptal na nové partnerství mezi společností Apple a Google, vysvětlil, že technologie sledování kontaktů je „úžasná věc“, ale mnoho lidí „s ní má velmi velké ústavní problémy“.

Trump řekl: Je to úžasná věc, ale mnoho lidí má s ní velmi velké ústavní problémy, to víte.“ Je to úžasná věc a bylo by to použitelné v jiných zemích, přemýšlet o použití něčeho podobného, ​​ale není tak dobré. Slyšel jsem, že Singapur měl trochu neúspěch, protože měli výpadky.

Trump dále řekl, že systém vyvinutý společností Google a Apple „by byl velmi přesným způsobem“ trasování kontaktů, ale že rozhodnutí bude učiněno v následujících čtyřech týdnech:

Máme více ústavních než mechanických problému, ale rozhodneme o tom.“ To je něco, o čem budeme v příštích čtyřech týdnech diskutovat se spoustou lidí. To by byl velmi přesný způsob, jak toho dosáhnout, ale mnoho lidí s tím má problém.

  • Vyžaduje se výslovný souhlas uživatele
  • Nesbírá osobní údaje ani údaje o poloze uživatele
  • Seznam lidí, se kterými jste byli v kontaktu, nikdy neopustí váš telefon
  • Lidé, kteří testují pozitivně, nejsou identifikováni pro jiné uživatele, Google nebo Apple
  • Použije se pouze ke sledování kontaktů orgány veřejného zdraví pro správu pandemie COVID-19