Společnost Tile si stěžuje na protisoutěžní chování společnosti Apple, které se v posledních měsících značně zhoršilo. Tile není sám, protože představitelé společností PopSockets, Sonos a Basecamp vypovídají probíhajícím antimonopolním šetření zahájené americkou vládou proti technologickým společnostem jako Amazon, Apple a Google.



Tile si stěžuje hlavně na změny v lokalizačních službách implementované v systému iOS 13, které povzbuzovaly zákazníky, aby nepoužívali sledování polohy vždy na základě požadavku, aby nastavili změnu v „těžko vyhledatelném nastavení smartphonu“.

„Navzdory mnohonásobným příslibům společnosti Apple obnovit možnosti povolení na pozadí„ Vždy povolit “pro geolokační služby aplikací třetích stran, Apple tak stále neučinil,“ uvedl Tile. Neustálý přístup k poloze je rozhodující pro schopnost aplikace Tile lokalizovat hardware (klíčenku Tile) v okolí.

Tile také uvedl, že se zdá, že Apple pracuje na hardwarovém produktu, který bude přidán do nativní aplikace Najít můj , odkazující na úniky kolem AirTags. Existuje důkaz, že Apple vyvíjí malé sledovací značky podporující Bluetooth, které budou moci být připojeny k peněženkám, klíčům a dalším položkám, aby mohly být umístěny v aplikaci „Najít můj“.

AirTags bude přímo konkurencí pro sledovací Bluetooth hardware Tile, které slouží podobné funkci, ale budou mít výhodu, protože budou integrovány přímo do aplikace „Najít můj“, kterou používá každý majitel iPhonuiPadu a Macu.