V posledních měsících se kybernetická bezpečnost stala důležitější než kdykoli předtím, když se všichni spoléháme na technologii a sociální sítě pro komunikaci a práci. Twitter se rozhodl odstranit funkci, která byla k dispozici od začátku existence platformy.



Twitter odstranil funkci doručovat tweety prostřednictvím SMS, protože neposkytuje dostatečnou bezpečnost. V loňském roce byl účet výkonného ředitele Twitter Jacka Dorseyho hacknut prostřednictvím této funkce, následně byla tato možnost deaktivována. Tato funkce zůstane aktivní pouze pro země, které ji využívají pro používání Twitteru kvůli špatnému připojení k internetu. Společnost dále uvedla, že důležitá oznámení týkající se přihlášení nebo správy účtů, doručovaných prostřednictvím SMS, budou i nadále dostupná a funkční.

Navíc Twitter údajně odstranil miliony neaktivních účtů, které byly vytvořeny prostřednictvím SMS, protože společnost je považovala za ohrožené. V prohlášení Twitter dodal, že v důsledku odstranění některých účtů mohou lidé vidět pokles počtu sledujících, ale to se údajně provádí, aby se zajistilo, že počet sledujících je přesný a smysluplný.