Většina uživatelů ví, že iOS obsahuje aplikaci Kalkulačka, ale ne každý bude znát některé triky, které můžete v aplikaci provést, což vám může ušetřit čas. Zde jsou některé z našich oblíbených tipů.



1. Přejetím prstem vymažete čísla

Je běžnou mylnou představou, že pokud do aplikace Kalkulačka zadáte nesprávné číslo, musíte celou částku zadat znovu. Naštěstí to tak není: Jednoduše přejeďte prstem doprava nebo doleva, abyste odstranili poslední zadané číslo, a v případě potřeby opakujte, chcete-li odstranit další čísla.

2. Vědecká kalkulačka

Aplikace obsahuje vestavěnou vědeckou kalkulačku, kterou můžete použít k provádění výpočtů logaritmů, odmocnin a pokročilejších matematických rovnic. Pro přístup k vědecké kalkulačce jednoduše otočte svůj iPhone do režimu na šířku. Pokud se nezobrazuje, ujistěte se, že je v ovládacím centru vypnutý zámek orientace na výšku. Chcete-li přepnout zpět na normální kalkulačku, otočte telefon do režimu na výšku.

3. Kopírovat a vložit

Výsledky svých výpočtů si nemusíte zapamatovat, abyste je mohli vkládat do jiných aplikací. Místo toho použijte funkce schránky – stačí dlouhým stisknutím tlačítka číslo zkopírovat.

4. Zkopírujte poslední výsledek

Pokud jste přešli na jinou aplikaci, můžete stále rychle vložit poslední vypočítanou hodnotu, aniž byste se museli vrátit do aplikace Kalkulačka a zkopírovat ji. Spusťte ovládací centrum, poté dlouze stiskněte tlačítko Kalkulačka a uvidíte možnost zkopírovat poslední výsledek.

5. Kalkulačka ve Spotlight

Věděli jste, že funkce kalkulačky jsou obsaženy ve Spotlight na vašem iPhonu? Jednoduše přejeďte prstem a vyvolejte Spotlight. Základní výpočty můžete provádět zadáním přímo do pole Hledat v horní části obrazovky, aniž byste museli otevírat aplikaci Kalkulačka.