Proti Apple byla podána další stížnost, která tvrdí, že společnost věděla o konstrukční vadě MacBooku Pro, která způsobila u některých zařízení problémy s podsvícením (přes Apple Insider).



Problém se vyskytoval u některých modelů MacBook Pro‌ vyrobených v letech 2016 až 2017. Někteří uživatelé mohli vidět tmavé skvrny podél spodní části displeje. Někteří uživatelé uvedli, že otevření přístroje do určitého úhlu zcela vypne obrazovku. iFixit zjistil, že to bylo proto, že jemný kabel, který se připojuje ke spodní části displeje, by se mohl časem opotřebovat a zlomit. Tato otázka byla předmětem několika soudních sporů proti společnosti Apple, přičemž poslední byla podána v květnu. Apple vyřešil problém prodloužením délky kabelu o 2 mm v MacBooku Pro‌ 2018. V květnu 2019 také spustil program oprav, který se ale vztahuje pouze na 13palcový MacBook Pro‌ vydaný v roce 2016.

„Společnost Apple si byla vědoma problémů s podsvícením a vadným ohebným kabelem, s ohledem na připomínky uživatelů na diskusním fóru společnosti Apple, které byly po zveřejnění odstraněny,“ uvádí nová žaloba. Druhá stížnost tvrdí, že došlo k porušení zákonů o hospodářské soutěži, falešné reklamě a podvodech uživatelů. Apple je rovněž obviněn z porušení zákona o spotřebitelské záruce, podvodného utajení a bezdůvodného obohacení. Navrhovatelé požadují odškodnění, náhradu škody a soudních výdajů.