Společnost Apple dnes vydala pátou beta verzi iOS 14 a iPadOS 14. I když se zaměřuje spíše na opravy chyb a vylepšení stability, obsahuje také několik nových funkcí a my se na ně v dnešním článku podíváme.



– Apple News widget – Widget Apple News byl aktualizován a nyní poskytuje více prostoru pro zobrazení dalších zpráv.

– Ochrana osobních údajů – U widgetů, které používají polohu se nyní zobrazí vyskakovací okno s dotazem, zda chcete povolit, aby tyto aplikace používaly také vaše polohové údaje. Widgety mohou při aktivaci používat polohové údaje až 15 minut.

– Budík – Nastavit budík v aplikaci Hodiny můžete nyní pomocí kolečka, aniž byste jej museli zadávat ručně. Je mnohem menší než v systému iOS 13.6 a stále jej můžete zadat pomocí číselné klávesnice.

– Oznámení o expozici – Rozhraní pro oznámení o expozici se změnilo. Klepnutím na možnost „Zapnout oznámení o expozici“ můžete vybrat zemi, region nebo stát a zobrazí se vám, zda je ve vaši zemi k dispozici příslušná aplikace, kterou si klepnutím můžete stáhnout z App Store.

– Skrytá fotoalba – K dispozici je nové nastavení pro skrytá alba, které po zapnutí způsobí, že se skryté album zobrazí v části Alba na kartě Nástroje.

– HomeKit Ovládací centrum – Oblíbené položky HomeKit v Ovládacím centru mají nyní menší ikony a jsou lépe organizovány, což umožňuje přístup k dalším zkratkám jediným klepnutím.

– Opravy widgetů – Widget Počasí je opraven a aktualizuje se v častějších intervalech. Widgety aplikací jsou nyní blokovány pokud je blokována aplikace pomocí funkce Čas u obrazovky.