Jednou z nových funkcí v systému watchOS 7 je možnost sdílení ciferníků s ostatními uživateli. Jedná se o malou, ale užitečnou novou funkci, která usnadňuje sdílení vašich osobních ciferníků s ostatními lidmi prostřednictvím aplikace Zprávy nebo sociálních sítí.



Sdílet ciferníky můžete z doprovodné aplikace Watch na iPhonu, ve které můžete procházet svou sbírku ciferníků a pomocí vestavěného listu sdílení je snadno odesílat  prostřednictvím aplikace Zprávy, Mail a mnoha dalších platforem. Ciferníky můžete také sdílet přímo z Apple Watch dlouhým stisknutím ciferníku a poté vybráním nové ikony sdílení. Zatímco na iPhonu můžete sdílet ciferníky na různých platformách, sdílení přímo z Apple Watch je omezeno zatím na aplikaci Zprávy.

Když s vámi někdo sdílí ciferník, proces je stejně jednoduchý, stačí na něj klepnout a ciferník bude k dispozici v aplikaci Watch na iPhonu. Na Apple Watch můžete přistupovat k ciferníkům sdíleným prostřednictvím aplikace Zprávy a přidávat je bez použití iPhonu. Pokud má ciferník, který s vámi sdílí jiný uživatel, komplikaci z aplikace, kterou jste nenainstalovali, budete si ji moci snadno stáhnout ještě před přidáním ciferníku. Můžete také pokračovat bez přidání této komplikace. Jakmile přidáte sdílený ciferník, můžete si jej přizpůsobit stejně jako jakýkoli jiný ciferník. V zásadě můžete použít ciferník někoho jiného jako šablonu a přizpůsobit komplikace a barvy, jak chcete.

V App Store budete moci najít upravené ciferníky. Například podobně jako App Store zvýrazňuje aplikace, zvýrazní také nejlepší ciferníky. Protože watchOS 7 je stále v beta verzi, zatím nejsou k dispozici žádné upravené ciferníky, ale Apple zveřejnil náhled, jak to bude fungovat. Ciferníky budete moci přidat také z webu. Například společnost, jako je Nike, může prostřednictvím svého webu nabídnout ciferník zaměřený na fitness.