watchOS 7 přináší užitečné nové funkce, jako je sledování spánku, sdílení ciferníků, funkce mytí rukou a další. V dnešním článku se podíváme na to nejzajímavější co tento operační systém nabízí.



Apple stále nepovoluje vlastní ciferníky, ale watchOS 7‌ nabízí větší flexibilitu. Na ciferníku lze použít několik komplikací z jedné aplikace. K dispozici je také nová funkce, která umožňuje sdílení ciferníku, takže můžete vytvořit užitečné ciferníky a sdílet je s přáteli a rodinou v aplikacích, jako je Mail a Zprávy. Apple také plánuje zveřejnit užitečné ciferníky v App Store.

Apple přidal nový ciferník Chronograph Pro. K dispozici je také nová funkce pro sledování spánku, údaje můžete sledovat v aplikaci Zdraví, i když nejsou moc podrobné, snadno ale můžete zjistit kolik hodin denně spíte. Režim spánku vypne displej Apple Watch a aktivuje režim Nerušit, když spíte, a lze jej nastavit tak, aby se zapínal automaticky na základě harmonogramu spánku.

Aby se zajistilo, že budou dostatečně nabité, Apple Watch vás upozorní, kdy je potřeba je nabít. K dispozici je také nová funkce, která lidem pomáhá správně si umývat ruce po doporučenou dobu 20 sekund. Když Apple Watch detekuje pohyby mytí rukou a zvuk tekoucí vody, spustí se odpočítávání. Společnost Apple také přejmenovala aplikaci Aktivita na Fitness a přidala nová cvičení. watchOS 7‌ je v současné době k dispozici pouze pro vývojáře.