V loňském roce byli zákazníci společnosti Apple nejvíce ohroženi phishingovými útoky, podvodníci zasílali e-maily s odkazy na falešné webové stránky Apple ve snaze dostat údaje k Apple ID.



Bezpečnostní společnost Check Point uvedla, že letos se to změnilo, a zákazníci Apple jsou nyní na 8. místě v seznamu. V letošním roce jsou nejvíce ohroženi zákazníci společností Google a Amazon, s 13% všech pokusů o phishing, přičemž zákazníci Apple jsou nyní na sedmém místě s 2%. V phishingovém útoku obvykle hacker napodobí oficiální web známé značky pomocí podobné domény nebo adresy URL. Odkaz na podvodný web lze odeslat e-mailem nebo textovou zprávou, uživatel může být přesměrován během prohlížení webu nebo může být spuštěn z podvodné mobilní aplikace. V mnoha případech webová stránka obsahuje formulář určený k odcizení přihlašovacích údajů, osobních údajů nebo plateb.

Nejvíce ohroženi byli uživatelé:

  1. Google
  2. Amazon
  3. WhatsApp
  4. Facebook
  5. Microsoft
  6. Outlook
  7. Netflix
  8. Apple
  9. Huawei
  10. PayPal

Nejlepší způsob, jak se chránit, je neklikat na odkazy zaslané e-mailem, i když vypadají jako skutečné. Vždy používejte své vlastní záložky, vyhledávání Google nebo zadejte známou adresu URL (nikoli adresu v e-mailu) ručně. Běžně podvodné e-maily tvrdí, že váš účet může být pozastaven nebo ukončen; že musíte aktualizovat své přihlašovací údaje; že musíte potvrdit nákup (velmi běžná metoda útoku u zákazníků Apple); a další.